زگیل تناسلی و حاملگی

خانمهائیکه دارای سابقه زگیل تناسلی (Genital Warts) هستند و یا اینکه همسران آنها دارای زگیل تناسلی می باشند، نگران از این هستند که نکند موقع حاملگی فرزندان آنها آسیب ببیند. اگر شما مبتلا به زگیل تناسلی بوده اید، قبل از حامله شدن به پزشک خود اطلاع دهید و یا اگر حامله هستید، باز پزشک خود را مطلع سازید. در رابطه با حاملگی (Pregnancy) و زگیل تناسلی خانمها به سه دسته عمده تقسیم می شوند:

1. خانمهائیکه سابقه زگیل تناسلی ندارند و می خواهند حامله شوند: بعضی خانمها در سابقه زگیل قابل رویت در ناحیه تناسلی نداشته اند ولی می دانیم که در افراد مبتلا به ویروس HPV (زگیل تناسلی) فقط در 5-1 درصد موارد زگیل در ناحیه تناسلی ایجاد می شود، بنابراین ممکن است یک خانمی آلوده به ویروس HPV باشد ولی زگیل نداشته باشد. بعضی خانمها بنا به دلایلی (مثلا شوهرشان دارای زگیل تناسلی بوده است) مشکوک هستند که نکند آنها هم مبتلا باشند. اگر خانمی بطور دوره ای آزمایش پاپ اسمیر انجام می دهد، هر گونه تغییر که مشکوک به ابتلا به ویروس HPV باشد، پزشک معالج آزمایشات تکمیلی را درخواست خواهد کرد. اگر خانمی حامله (Pregnant) باشد، در اولین ویزیت، پزشک آزمایش پاپ اسمیر انجام می دهد، اگر غیر طبیعی بود باز آزمایشات تکمیلی را درخواست خواهد کرد. برای آزمایش HPV پزشک سلولهائی از دهانه رحم را جمع آوری و به آزمایشگاه می فرستد. باید به آزمایشگاه نوشته شود که چه آزمایشی مد نظر است چون آزمایش پاپ اسمیر برای تشخیص ویروس HPV متفاوت از آزمایش پاپ اسمیر معمولی است.

2. خانمائیکه سابقه ابتلا به زگیل تناسلی (Genital Warts) را دارند و اکنون می خواهند حامله (Pregnancy) شوند: بیمار باید مسئله را با پزشک معالج درمیان بگذارد. اگر سابقه آزمایش پاپ اسمیر غیر طبیعی داشته است باز باید به پزشک بگوید. پزشک این بیماران را از نزدیک تحت نظر می گیرد چون ممکن است تغییرات سلولی در دوران حاملگی بدتر شوند.

3. خانمهای حامله که سابقه ابتلا به زگیل تناسلی (Genital Warts) دارند: اینکه زگیل تناسلی سبب سقط، زایمان زودرس و یا سایر اختلالات در دوران حاملگی شود، هنوز به اثبات نرسیده است. خطر انتقال ویروس به بچه هست، ولی این خطر خیلی اندک است. اگر خانمی دارای نوع خطرناک ویروس باشد که عامل ایجاد سرطان دهانه رحم است، در طول دوران حاملگی (Pregnancy) از نظر تغییرات در سلولهای دهانه رحم از نزدیک تحت نظر پزشک خواهد بود. در بعضی از خانمها (خانمهائیکه دارای نوع خطرناک ویروس HPV هستند) تغییرات غیر طبیعی در سلولهای دهانه رحم در طول حاملگی تشدید می شوند. پزشک معمولاً درمان را به تأخیر می اندازد، چون ممکن است سبب زایمان زودرس شود. اگر خانم حامله ای (Pregnant Women) داری زگیل تناسلی است، باید از نظر بزرگ شدن این زگیلها تحت نظر باشد. تغییرات هورمونی در دوران حاملگی می تواند سبب بزرگ شدن و افزایش تعداد زگیلها شود. بعضی وقتها این زگیلها شروع به خونریزی می کنند. معمولاً درمان تا بعد از زایمان به تأخیر می افتد، ولی اگر اندازه زگیلها بقدری بزرگ باشند که سبب انسداد واژن گردند، بایستی آنها را قبل از زایمان خارج ساخت.

زگیل تناسلی و زایمان

خطر انتقال ویروس HPV به نوزاد در حین زایمان (Delivery) خیلی اندک است. اگر حتی ویروس وارد بدن نوزاد شود، بدن نوزاد معمولاً ویروس را دفع خواهد کرد. در بسیاری از موارد نوزادانیکه از مادر مبتلا به زگیل تناسلی (Genital Warts) بدنیا می آیند، دارای عوارض مربوط به زگیل تناسلی نیستند. خیلی بندرت نوزاد مبتلا به زگیل در ناحیه حلق می شود. این حالت خطرناک است و به آن زگیل تنفسی گفته می شود و سبب انسداد راههای هوائی نوزاد می شود و معمولاً برای درمان آن نیاز به بارها لیزر درمانی است. هنوز بر سر اینکه اینگونه مادران بجای زایمان طبیعی (Delivery) سزارین (Cesarean Section) شوند، توافق همگانی وجود ندارد، ولی عده ای از پزشکان معتقد هستند که برای جلوگیری از تماس نوزاد با زگیلهای ناحیه تناسلی بهتر است اینگونه مادران سزارین شوند.    

مورد بسیار مهم

ضایعات زگیل مانند منشاء پخش ویروس هستند بنابراین باید همه آنها به یک روش مطمئن از بین برده شوند. ضایعاتی که در سطح پوست اندازه متناسب دارند، قابل رویت هستند ولی زگیلهای با خصوصیات زیر نه برای پزشک و نه برای بیمار قابل رویت نخواهند بود:

  • زگیل بسیار ریز باشد که جهت رویت آن نیاز به بزرگنمائی است.
  • زگیل هم در مرد و هم در زن داخل مجرای ادرار باشد.
  • زگیل در داخل واژن باشد.
  • زگیل در محل ورودی مقعد باشد.
  • زگیل در چین و چروک کشاله ران و چینهای پوستی باشد.
  • وجود زگیل غیر قابل رویت در اطراف دهان و داخل دهان در فردیکه رابطه جنسی دهانی داشته است.

با توجه به موارد بالا هر فرد مبتلا به زگیل تناسلی باید در اطاق عمل تحت بی دردی از نظر وجود ضایعات زگیلی در نواحی فوق توسط میکروسکوپ و آندوسکوپ مورد بررسی قرار گیرد و تمام ضایعات توسط جریان برق سوزانده شوند. برای از بین بردن زگیل داخل مجرای ادرار نیاز به وسایل خاص می باشد. اگر تمام زگیلها از بین برده نشوند، فرد بشدت آلوده باقی مانده و پس از از بین بردن زگیلهای قابل رویت، آنها بسرعت مجدداً شروع به رشد می کنند. در 20 درصد موارد با گذشت زمان سیستم ایمنی بدن ویروس HPV را از بین می برد ولی اگر فردی دارای زگیل غیر قابل رویت در نقطه ای از بدن باشد این امر امکانپذیر نخواهد بود.  به عبارت دیگر صرف گرفتن یک محلول از داروخانه و مالیدن آن بر روی زگیلها در بهترین شرایط فقط صورت مسئله را حل می کند و به هیچ وجه نباید به آن اکتفا کرد.

کانال تلگرام بیماریهای ارولوژی:

https://telegram.me/urologicaldiseasedrsafarinejad

کانال تلگرام مخصوص باروری و ناباروری:

https://t.me/nabarvaridrsafarinejad

کانال تلگرام مخصوص سلامت جنسی:

https://t.me/salamatjensidrsafarinejad

کانال تلگرام مخصوص زگیل تناسلی:

https://t.me/zegiltanasolidrsafarineiad

کانال تلگرام مخصوص ترانسها:

https://t.me/Iraniantransgender

کانال کاربرد لیزر اربیوم یاگ:

https://t.me/erbyaglaserdrsafarinejad

کانال بیماریهای آمیزشی:

https://t.me/stddrsafarinejad

 


طراحی و برنامه نویسی توسط دپارتمان انفورماتیک شرکت بین المللی رکسان
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر صفری نژاد است و استفاده از مطالب بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد ©